Dubbla SM-guld för Osterling och Nordvanja

| 2014-08-22 09:01
I somras vann Nordvanja Svenskt Mästerskap för kallblodiga ston. 
För en vecka sedan vann Susanne H Osterling Dam-SM.
På torsdagskvällen tog succéduon hem Monté-SM för kallblod tillsammans.
- Det har varit en helt otrolig vecka. Fantastiskt kul, sa en glad Susanne H Osterling efter sitt andra SM-guld.
Susanne H Osterling vann Dam-SM för en vecka sedan i Eskilstuna. Under torsdagskvällen kom andra SM-guldet när hon satt i sadeln på Nordvanja som vann Monté-SM för kallblod.  Foto av Kanal 75
Susanne H Osterling vann Dam-SM för en vecka sedan i Eskilstuna. Under torsdagskvällen kom andra SM-guldet när hon satt i sadeln på Nordvanja som vann Monté-SM för kallblod.  Foto av Kanal 75
Monté-SM för kallblod avgjordes på Bergsåker med 100 000 kronor i förstapris. Det utmynnade i en härlig upploppsduell mellan Höstbo Fredrik och Nordvanja. I en tät slutstrid lyckades Nordvanja via ett starkt slutvarv ta sig förbi ledande Höstbo Fredrik precis på mållinjen. Segertiden blev nya svenska rekordet 1.24,4/2140a. Därmed tog Gunnar Melander-tränade Nordvanja sin fjärde raka seger. Det åttaåriga stoet vann i somras Svenskt Mästerskap för kallblodiga ston och tjänade då 250 000 kronor. Därmed kan hon nu stoltsera med två SM-guld. Det kan även Susanne H Osterling göra som satt i segersadeln. För en dryg vecka sedan vann hon även Dam-SM i Eskilstuna, då med Saxo Holmsminde som tjänade 100 000 kronor. Som om inte det vore nog så vann även Osterling ett försök till Diamantstoet i måndags med Lingbo Helen där förstapriset även där var 100 000 kronor. - Det har varit en helt otrolig vecka. Två SM och så Diamantstoet på Solänget. Fantastiskt kul, sa Susanne H Osterling. - Nordvanja var en jättefin häst som visste var mållinjen var. Det kändes bra vid ingången till upploppet och då kändes det som att hon skulle ta greppet. Men hon snubblade till och var nära galopp 150 kvar och då fick jag ta i henne. Jag trodde att det var segern som rök där men hon ställde sig och kämpade berömvärt.

Ny Jackpot på V64 V64-tävlingarna blev favoritbetonade frånsett två skrällar. Det var Cash’Em Online och Shiraz Brodde som såg till att utdelningen sköt upp i 7 045 kronor för sex rätt. Detta sedan storfavoriterna Labero Broline, Le Bourreau och Google Håleryd vunnit sina lopp. Fem rätt gav 74 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det ny jackpot till V64-tävlingarna på fredagskvällen som körs på Romme.

Michael Carlsson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »