Liljendahl tar över Finlands bästa häst

| 2014-08-29 09:14

Finlands bästa häst Brad de Veluwe går i svensk träning. Det blir Solvallas Reijo Liljendahl som får chansen. - Hästen har haft en allvarlig skada och ingen vet om han kan komma tillbaka - men visst är det en ära att bara ha fått frågan att ta hand om honom.

                          

Reijo Liljendahl glad efter en V75-seger under sommaren. Foto av Lars Jakobsson
Reijo Liljendahl glad efter en V75-seger under sommaren. Foto av Lars Jakobsson
Hästen som hunnit bli sex år och tjänat en bit över tio miljoner kronor kommer från Finlands ledande tränare, Tuomas Korvenoja. Brad de Veluwe är en produkt av Tuomas Korvenojas unghästträning och i fjol blev det en fjärdeplats i Elitloppet under hästens första år i den äldre eliten. Den finske topptravaren väntas dyka upp i Reijo Liljendahls stall i nästa vecka. I sommar har det emellertid bara handlat om konvalescens för hästen. - Man ska komma ihåg att han haft en allvarlig skada, en gaffelbandsskada. Ägaren och jag har haft ett samtal om vad som kommer att krävas om vi ska få honom tillbaka. Det är inte säkert att vi lyckas - men därifrån arbetar vi i alla fall, säger Reijo Liljendahl, som kallar övertagandet av Brad de Veluwe en spännande utmaning. - Hästen har haft en fantastisk karriär och Tuomas Korvenoja har gjort ett jättejobb att få honom dit. Men om framtiden vet vi ingenting. Hästen är undersökt i Finland och givetvis kommer även vi att undersöka honom när han kommer.

Mikael Wikner

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »