Svenskar tog för sig på Vincennes

| 2014-10-20 09:53

Det blev ordentliga svenska framgångar på Vincennes på fredagskvällen.
Den stora överraskningen var Sofia Aronssons Nantucket som speedade ner Alfas da Vinci i en visslande avslutning och fick en kvartsmiljon kronor för besväret.

Claes Svenssons Moving On fortsätter att göra succé i Frankrike och har med fredagens seger tjänat över en miljon sedan flytten till Fabrice Souloy. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Claes Svenssons Moving On fortsätter att göra succé i Frankrike och har med fredagens seger tjänat över en miljon sedan flytten till Fabrice Souloy. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Efter sin imponerande säsong med åtta segrar och nästan miljonen intjänat i svenska stayerlopp så hade Vincennes-publiken respekt för Alfas da Vinci, som spelades till favorit i debuten på fransk mark.
Och visst stämde det i den mån att de inhemska hästarna var chanslösa mot Joakim Lövgrens tuffe fux.
Men faktorn man inte räknat med var Nantucket där körande Pierre Vercruysse tidigt släppte spets till favoriten och sedan tackade med att speeda förbi på rappa ben.
Det var andra raka triumfen för åttaåringen som inför flytten till Sofia Aronsson tjänat 100 000 kronor på två säsonger och nu dragit in nästan det fyrdubbla inom loppet av två veckor.
Tiden för tätduon blev 1.14,3/2 850 meter.

Moving On över miljonen
Två svenskägda hästar med franska tränare gjorde upp i det ännu högre doterade storloppet.
Sahara Fairytale gjorde debut för Vincent Martens och såg länge ut att hålla undan från ledningen, men Moving On visade att rutinen från Vincennes var avgörande när hon kämpade sig förbi kort före mål. Det var fjärde segern i sjätte starten sedan flytten till Frankrike där stoet nu tjänat över en miljon kronor åt sina ägare, tränarparet Claes Svensson och Marie Nilsson.
Här skrevs segertiden till 1.14,1/2 100 meter autostart.
 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »