Solvalla 26/12 Stefan

| 2014-12-19 11:25

När julen har lugnat ner sig en smula och vi har kommit fram till Annandagen brukar det vara ett uppskattat med en härlig V75-omgång på Solvalla. Det är ju inte så nuförtiden att vi går man ur huse men det känns ändå som det borde kunna bli "hyggligt" med publiken om vi har väderleken med oss.

Stall Stefan Hultman har kvalat in två hästar till V75-finalerna och vi har förutom dessa ytterligare två hästar till start.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Sebastian Sund (lopp 4) var okej senast även om han mattades lite sista biten in mot mål, berättar Stefan.

 - Han är stor och tung så han behöver nog några lopp i sig innan formen är den rätta. Han ser bra ut i träningen och flåset ska nog börja komma vart eftersom.

 - Han stöter på en del bar hästar men har fått ett bra utgångsläge. Det blir nog svårt för honom att vinna men trea, fyra ska han kunna vara om han har gått framåt som jag hoppas. Det är inte aktuellt med några ändringar på honom. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Rugiada dei Rex (lopp 5) var ok senast då hon följde med hästarna framför hela vägen hem, berättar Stefan.

 - Hon gör det bra även om hon inte vinner så ofta och hon följer med i alla farter. Jag tror hon kan göra det även här om det inte strular från "det sura" utgångsläge hon fått.

 - Hon hänger som sagt var på i alla tempon och klaffar det lite kan hon sluta trea, fyra även denna gång. Det är inte aktuellt med några ändringar på henne.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Diego M.Boko (lopp 6) gick riktigt bra senast och han har höjt sig en bit den senaste tiden, berättar Stefan.

 - Från ett tråkigt utgångsläge så var det sånär att vann ett halvklassiskt lopp senast och han gjorde det verkligen bra. Han fick sig en liten pust efter det loppet, han verkar ha mått bra av det och ser fin ut i jobben.

 - Han har fått ett bra utgångsläge är är väl en av de som kan vinna loppet om han sköter sig. Han kommer som senast att gå med skor då han blir stabilare så och han ska räknas om det stämmer lite med löpningsförloppet.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Quality Questioned (lopp 10) har gått riktigt bra i sina två senaste lopp efter omöjliga resor, berättar Stefan.

 - Det ser ut i jobben som han håller den fina formen fortsatt och känslan är att han kan vara ytterligare förbättrad med dessa genomkörare i sig. Vi får hoppas att Örjan får bättre fart på honom från start den här gången så han slipper bli hängande i tredjespår igen.

 - Får han ett vettigt lopp ska han ses som ett platsbud i den även i den här tuffa omgivningen. Det kommer inte att bli några ändringar på honom till den här starten, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »