Vinnare i Prix d´Ameriquetävlingen

| 2015-01-26 15:05

Favorittippade Up And Quick såg till att Prix d´Ameriquetiteln togs tillbaka hem till Frankrike. Vem som var favorittippad i vår egen PDA-tävling vet vi inte men, vi vet vem som vann.

Den franska flaggan Tricoloren vajade högst på Vincennes i söndags. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Den franska flaggan Tricoloren vajade högst på Vincennes i söndags. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Det var inte så förvånande att den franska flaggan vajade högst upp på Vincennes efter årets upplaga av Prix d´Amerique. Förra året var Up And Quick tvåa bakom vår kung Maharajah som han slapp i år och då, ja då kom den efterlängtade segern.
De svenska hästarna hade dessvärre inget lyckat resultat vilket också visar hur svårt det är att vinna världens tuffaste travlopp.

Up And Quicks seger var mycket välförtjänt och vi gratulerar honom och alla i kretsen kring den fina hästen!
Vi är så omåttligt glada och stolta över att kunna säga, vi vet hur fantastiskt det känns!

Timoko fick sin hittills bästa placering i Prix d´Amerique. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Timoko fick sin hittills bästa placering i Prix d´Amerique. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Svårtippad trio

Vår egen PDA-tävling blev kanske lite väl svenskoptimistisk men, vi hade ändå några som tippade Up And Quick som segrare på 1.12,2.

Tvåan, Voltigeur De Myrt, var det däremot ingen som hade rätt på, vilket inte var så konstigt. Visserligen har den femårige hingsten visat skaplig form på sistone där han i senaste loppet inför söndagen placerade sig femma i Tenor De Baunes lopp, men att han redan nu skulle vara mogen uppgiften att bli tvåa i Prix d´Amerique, nej det var det inte många om ens någon som riktigt trodde.

Trean Timoko var kanske inte så svår att få med bland de tre första. Han gjorde i år sin fjärde start i PDA där han placerat sig varje gång, 2012 - 5;a, 2013 - 7;a, 2014 - 5;a.
I år kördes han för första gången i loppet av Björn Goop och då blev det en tredjeplats.

Vinnare i vår Prix d´Ameriquetävling

I vår PDA-tävling gällde det att pricka in ettan, tvåan och trean. Rätt svar gav 50 poäng för ettan, 25 poäng för tvåan och 10 poäng för trean. Som utslagsfråga ville vi också ha vinnartiden.

Endast två tävlande hade prickat in Up And Quick som etta och Timoko som trea vilket gav totalt 60 poäng, Agneta Widerlund och Jonas Amundsjö och därmed var det gissningen på sluttiden som fick avgöra.
Agneta hade en bra gissning 1.12,8 men Jonas var närmre 1.12,5.
Därmed gick segern till Jonas som kommer att få ett litet pris via posten.
Grattis Jonas!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »