Quarcio du Chene mot comeback

| 2015-01-28 08:37

På söndag återkommer en gammal kämpe på banan.
Elvaårige världshästen Quarcio du Chene ska gå kvallopp hemma på Färjestad.
- Han ska vara avelshingst i år, det är ingen ändring på det, men det är inte otänkbart att han får göra någon start, säger hästens tränare Björn Goop.

 

 

Karismatiske elithästen Quarcio du Chene ska gå kvallopp på söndag. Foto av LARS JAKOBSSON

Karismatiske elithästen Quarcio du Chene ska gå kvallopp på söndag. Foto av LARS JAKOBSSON

Quarcio du Chene har inte tävlat sedan maj 2013. Några månader senare kom beskedet att tävlingskorna skulle läggas på hyllan och avelskarriären ta vid. Att han nu dyker upp i ett kvallopp är en överraskning för hela trav-Sverige.
- Han gick tillbaka till oss från stuteriet sent i höstas efter att ha tappats på sperma. Han tycker om att träna och vi ville hålla igång honom. Han dressyrtränar och går vanliga jobb och eftersom han är så jäkla fin får han kvala nu. Men han är inte klar för att tävla utan ska bara kvala och sedan får vi se. Han ska fortfarande vara avelshingst i år, det är inga ändringar på det, men det är inte otänkbart att han får göra någon start, säger Björn Goop.
Quarcio du Chene ståtar med 22 segrar på 68 startar och 10,2 miljoner kronor insprunget.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »