"Jag är värst i landet"

| 2015-01-29 10:18

Sju segrar och en andraplats på sammanlagt åtta starter. För Petri Puro har året börjat osannolikt bra.
- Jag är värst i landet, säger han med ett skratt till Trav365.

Petri Puro är Sveriges kanske hetaste travtränare just nu. I alla fall om man ser till segerprocenten för 2015. På åtta starter har hans hästar tagit sju segrar. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Petri Puro är Sveriges kanske hetaste travtränare just nu. I alla fall om man ser till segerprocenten för 2015. På åtta starter har hans hästar tagit sju segrar. Foto av THOMAS BLOMQVIST

55-årige Petri Puro har under åren tränat många fina topphästar så som Commander Crowe, Fama Currit och Camilla Highness. Trots en relativt liten verksamhet visar Halmstadtränaren ofta upp riktiga toppresultat.
Och siffrorna för 2015 är rekordbra. Sju segrar på åtta starter och sammanlagt 327 500 kronor i inkörda pengar.
Varför går det så bra?
- Jag har kunnat träna på bra de senaste två månaderna. Jag har ett bra koncept och träningsförhållandena har varit bra, vi har haft en mild vinter. Sen är det ju billigare i loppen just nu, säger han till Trav365.

Tror 2015 blir bättre än fjolåret
2014 tog Petri Puros stall 31 segrar på 128 starter och sprang in drygt 2,4 miljoner kronor. I år tror han på ännu bättre resultat.
- Jag har väldigt fina unghästar som kommer. Jag tror det här året blir bättre än förra året. Jag ska försöka hålla en segerprocent på 25 procent, det är där jag vill och brukar ligga, säger han till Trav365.
På Petri Puros träningslista finns bland annat topphästar som Derbyvinnaren Pato, Edward Ale och Västerboonthenews.
 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »