Stjärnkollen: Jeppas Maxi

| 2015-03-02 01:23

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar? I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2015.
Dagens stjärna: Jeppas Maxi

Robert Ekström tog färjan över från Åland under fredagen för att låta Torbjörn Jansson göra ett banjobb med Jeppas Maxi. Foto av LARS JAKOBSSON

Robert Ekström tog färjan över från Åland under fredagen för att låta Torbjörn Jansson göra ett banjobb med Jeppas Maxi. Foto av LARS JAKOBSSON

Fakta:
Jeppas Maxi, valack, 6 år
Starter: 12
Segrar: 9
Rekord: 1.11,8/2 140 A
Intjänat: 736 897 kronor
Hemmabana: Mariehamn

Presentation:
Ålands stolthet och den åländska häst efter Elitloppsfinalisten Indian Silver som kanske fått mest uppmärksamhet både i lokal och svensk media. Fick sitt stora genombrott i fjol då han inledde sin V75-karriär med fyra raka segrar och deltog i det ärofyllda Jubileumspokalen för femåringar. Blev snabbt en favorit bland den svenska travpubliken och på den åländska travgalan blev han sedan utsedd till årets äldre häst samtidigt som tränaren, ägaren och uppfödaren Robert Ekström utsågs till årets tränare. Var dessutom nominerad till den åländska Bragdmedaljen - det äldsta idrottspris som delas ut på Åland - där folket stod för rösterna.

Tränaren Robert Ekström svarar:

Hur känns hästen för dagen?

- Han känns bra tycker jag. Vi har jobbat hårt i vinter för att nu i februari övergå till lättare träning.
- Det har blivit många turer på rakbanan där hemma också. Allting känns faktiskt fint.
När startar han nästa gång?
- Vi får se. Inför banjobbet som vi gjorde på Solvalla i dag, fredag, hade jag lite tankar på att anmäla honom till V75 i Eskilstuna den 14 mars. Men kusken (Torbjörn Jansson) tyckte att han var lite svårbedömd. Det saknas lite tempo i honom. Vi får avvakta tills jag känner hur han tagit jobbet.
Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
- Jag hoppas att han under vintern har utvecklats och blivit starkare. Så att han kan klättra i klasserna och nå Gulddivisionen i år.
- Jag har inte något särskilt lopp i sikte för säsongen, men hoppas kunna starta Maxi på V75 regelbundet.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »