Riordans E3-vinnare överlägsen

| 2015-03-25 08:42

Malmöbanan Jägersro bjöd på högklassiga travtävlingar på tisdagskvällen.
Men elitloppshästen Truculent stod inte att känna igen.
Istället var det E3-vinnaren Sheava Vik som stod för kvällens prestation när hon utklassade sina kullsystrar.

 

 

Sheava Vik imponerade när hon på tisdagskvällen utklassade sina kullsystrar på Jägersro. Foto av Kanal 75

Sheava Vik imponerade när hon på tisdagskvällen utklassade sina kullsystrar på Jägersro. Foto av Kanal 75

Jerry Riordan-tränade fyraåringen Sheava Vik, som i fjol vann bland annat korta E3 och tjänade nästan en miljon kronor, galopperade i årsdebuten för en dryg vecka sedan. Hennes trav lämnade en del övrigt att önska även den här gången men nu höll hon ordning på benen. Hon kunde inte försvara innerspåret från start men varvet från mål lyfte Christoffer Eriksson ut henne som första häst i andraspår. Halvvarvet senare övertog ekipaget ledningen och därifrån sprintade Sheava Vik undan till överlägsen seger.
- Hon kändes rejält laddad och jag ville inte sitta kvar när de kom i andraspår. Men hon travade lite knackigt så jag ville komma ner till innerspår innan slutsvängen. Sedan vann hon med mycket krafter kvar, sa Christoffer Eriksson.
Tvåa slutade danska kulltoppen Viola K. och trea kom Florida Queen.

Truculent tröttnade
Kvällens på förhand mest omtalade häst var Lars I Nilssons elitloppshäst Truculent, som gjorde sin första start på nästan åtta månader. Han tog hand om ledningen och när han fick varva på långsamma 1.15,8 var det upplagt för seger. Men danske topphästen Orali lade press på ledaren under slutrundan och det var två trötta hästar som kom in på upploppet. Smygkörde gamlingen Nouvelle Peppe hade emellertid torrt spurtkrut och han avgjorde i god tid före mål.
- Han vet inte om att han är tolv år och har startart 150 gånger. Han är en fantastiskt härlig häst, berömde segerkusken Flemming Jensen.

Dansk dominans
Flemming Jensen var inte den ende danske gästen som fick segerdefilera inom V64-spelet. Även Jeppe Juel visade sig på styva linan och tog en dubbel. Först kom han som skjuten ur en kanon tillsammans med Touche i ett lopp där kvällens största favorit Mr Hot Shot inte hade någon av sina bättre dagar. Sedan satte Juel dit Salina D.K., som också hon levererade en spurt av bästa märke. Dessutom skrällde danske Halmstadtränaren Svend Dyhrberg med Day Sun Dream. Adrian Kolgjini avrundade V64-omgången tillsammans med Quick Fix och det gjorde att sex rätt betalade fina 135 368 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »