Två treåringar

| 2008-09-17 10:36

Förutom Mangetout, Zacile Boko och Zazzy Boko som ska gå sina kvallopp så är det två stycken hästar till start från Yttersta idag. Det är två treåringar som startar och det är frågan om Malt Whisky och Midnight Serenade.

Midnight Serenade som tvååring för knappt ett år sedan.Foto: Annika Lindblom

Midnight Serenade som tvååring för knappt ett år sedan.

Foto: Annika Lindblom

Midnight Serenade (lopp 5) är en häst med god kapacitet, framför allt så har han fin styrka och spänst i sig. Han har agerat valpigt så här långt men vi får hoppas att han är på väg att mogna till en del.

Fjärde spåret med voltstart har han klarat tidigare men det är klart att det inte är det bästa för en häst som inte är helt säker på benen. Distansen bör passa honom perfekt, sköter han sig ska Midnight Serenade kunna vara med och slåss om en tätplacering.

Malt Whisky har blivit kastrerad efter sin senaste start.Foto: Annika Lindblom

Malt Whisky har blivit kastrerad efter sin senaste start.

Foto: Annika Lindblom

Malt Whisky (lopp 12) har sedan han startade senast blivit kastrerad. Han har haft svårt att fokusera på vad han ska göra i både tävling och träning bitvis så här långt. Han har sprungit och bromsat, vinglat, helt enkelt agerat utan den rätta skärpan.

Han har skött träningen hemma som han ska nu inför den här starten men får visa att han också fungerar i allvarets stund innan det går att tro på honom fullt ut. Vi får hoppas att kastrationen fått honom på andra tankar och att han sköter sig på ett bättre sätt. Gör han det så ska han ses med platschans men som sagt han måste visa bättring när det gäller.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »