I denna ljuva Sommartid..

| 2014-07-24 14:50
Rolling Stones får besök (och morötter) av dotter Angela och Isabell. 3 härliga individer. Foto Morfar Flashen.
Rolling Stones får besök (och morötter) av dotter Angela och Isabell. 3 härliga individer. Foto Morfar Flashen.

Forsbacka (mellan Gävle-Sandviken) i denna ljuva sommartid. För oss travintresserade, tiden mellan Sto Championatet och Hugo Åbergs.

Och apropå Hugo Åbergs på Jägersro kommande tisdag så fick ju våran härlige travare Orecchietti äntligen ett bra startspår. Spår 3 borde innebära att Orre har chans att få ett bra lopp "där framme" och i och med detta måste han väl räknas med Toppchans att vinna! Denne hedershäst som på sina blott 3 starter hittills i år vunnit 2 av dessa. Kanske kan han på Jägersro bärga stallets 92 lagerkrans! Lagerkrans nummer 91 bärgade han själv på Rättvik när han vann Midnattsloppet.

Undras vem som är landets bästa sprinter? Det står väl mellan Orecchietti och Panne de Moteur och det är ju väldigt skojigt att dom står i samma stall, har samma Uppfödare, Tränare, Ägare OCH dessutom samma Skötare! Tittar man sen på längre distanser så har vi ju en helt outstanding i samma stall också...Årets Prix d`Ameriquevinnare..Maharajah, vinnare av Världens tuffaste långlopp, med samma preferenser.. Fantastiskt när man tänker på det. Hatten av för Menhammar Stuteri - Team Hultman - Travkompaniet - Mette och Lisa...och alla andra i hela teamet runt verksamheten.

Snart kommer förhoppningsvis också de övriga kanongänget ut efter en osedvanligt lång otursperiod med skador och andra sjukdomar. Travsporten på den nivå den befinner sig I Sverige är ju oerhört tuff och det kostar på att ligga på topp! Har man som Team Hultman förhållandevis få starthästar, så drabbas också stallet hårt när det blir lite missflyt. För tränare som har hundratals starthästar märks det naturligtvis inte så mycket på resultaten, man plockar bara ut nästa femma på isen...Men snart är stallet tillbaka igen och vi får gotta oss åt fina prestationer som vanligt för oss fartblinda!

I det här läget visar ju också Stefan sin fingertoppskänsla med sina hästar, att inte starta hästarna om dom inte är absolut fräscha, pigga och glada. En egenskap som naturligtvis ligger bakom alla framgångar..

Stefan har anmält 6 hästar till start i den närmaste framtiden. Det börjar i morgon onsdag på Solvalla med förvandlingsnumret Le Lahar som gjort sensationell come back med 2 raka segrar efter sina halsoperationer, samt Ocean Brodde och Diego M Boko.  

 Sen kommer våra egna... Ruhuna Tea gör intressant comeback efter efterhängsna bekymmer på Bollnäs den 27, Orecchietti som tidigare nämnts i Hugo Åbergs på Jägersro tisdag 29, samt Quality Questioned som vann så snyggt senast han startade. Nu startar han på Solvalla den 30 juli.

Något att se fram emot! Som Travintresserad har man ju dessutom alltid någon godsak att längta till, vilket i sig ju alltid utgör en krydda i livet, eller som den Irländske författaren och poeten Oscar Wilde uttryckte det "Se till att Du alltid är berusad. Inte nödvändigtvis av Ädelt Vin utan av livet självt"!

 Själv har jag sedan i Påskas absolut försökt att anamma detta sätt att tänka. Detta för att jag på sistone har umgåtts med och hört många människor som bokstavligt varit "på den andra sidan och vänt" berätta sina storys. Man får sig en tankeställare. Livet är alldeles för bräckligt och kort för att inte njuta när man kan.. När jag precis skriver detta nås jag av att den 28 årige Halmstadstränaren Joakim Sandkvist har lämnat oss. Han vaknade aldrig upp efter det hjärtstopp som han fick när han var ute och joggade häromdagen. Svenskt Trav har sorg och det enda vi vet är att vi inget vet om nästa dag och vad den kommer att innebära! 

I Forsbacka hade vi 33 grader i skuggan igår. Jag har då aldrig varit med om något liknande! Var till tandläkaren i Gävle, steg ur bilen och rakt in i en värmevägg! Samma känsla som när man stiger ur ett flygplan i Spanien på chartersemester...Härligt!!

Sköt om Er i värmen, drick mycket. Tänk på Varannan Vatten!

Hälsningar Flashen. 

Här kommer ytterligare en länk om Den Störste..Bosse Rydgren hälsar på Sören Nordin i USA.

 http://youtu.be/sEFYOsQvgm0

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »