Rolling Stones is Rolling Again..

| 2015-07-21 20:41
Läckre Rolling Stones med sin skötare Lisa Skogh går snabbjobb på Solvalla förra veckan..Foto: Annika L. Travkompaniet.

Läckre Rolling Stones med sin skötare Lisa Skogh går snabbjobb på Solvalla förra veckan..Foto: Annika L. Travkompaniet.

Forsbacka ännu en regnig dag i rekordsommaren 2015. Jag är otroligt glad över att jag hann klippa gräsmattan innan det började..

Sen sist har jag varit nere på Änglamarken och njutit av Lugn och Harmoni, fått en injicering av Livskvalité. Men konstiga saker händer också, jag tycker mig ha sett och blivit impad av Stefans personal i alla möjliga situationer, men nu kom det en ny upplevelse..

Det rullade in en jättestor Hästtransport på gården, den som Marre och de andra brukar åka med till Paris osv. Bilen har plats för hela 9 hästar. Det var precis det antalet som skulle lastas denna morgon! Det var lunchtrav på Valla och det var 6 hästar till start från stallet. Dessutom 3 som skulle gå snabbjobb innan tävlingarna, däribland Rolling Stones som matchas för sin spännande comeback. Alltså skulle 9 Hingstar lastas på bilen.

Eftersom denna bil är så hög så blir effekten att hästarna mer eller mindre måste "klättra" högt upp på bilen. När dom så kommer upp på bilen så ställs de 3 och 3 i bilens längdriktining. Skivor sätts mellan varje häst. Det handlar om minimala utrymmen som hästarna har att röra sig på för att ställa sig "rätt". Men döm om min förvåning, när dessa 9 hingstar klättrade upp och välvilligt (de flesta i alla fall), och utan någon större form av protest och skrikande ställde sig på rätt plats i bilen.

Inte ett enda elakt ord eller svordom hördes från tjejerna där Lisa Skogh hade tydlig roll som Lastningschef, istället hördes muntra tillrop och fnitter bland dessa fantastiska tjejer som åtminstone i min värld och i ett huj, förvandlade både Joe Labero och Cirkus Scott till klåpare..

Och vad beträffar hästarna så var dessa som vanligt pimpade till utställningsskick, de blänkte ikapp i morgonsolen, med sina snyggt lindade bandage, blanksmorda hovar, kritvit bommull i öronen och snygga flätor i pannluggen! Allt, dvs. Hästar, Bagage och Vagnar var ilastade på en halvtimme! Sannerligen en upplevelse som hette duga. Jag har under åren sett många som efter tävlingar på Stallbackar runt om i landet inte ens kan lasta En häst i en vanlig finka på flera timmar! Det jobbas med rep, piska och morötter men ändå...Skillnad på olika..

Naturligtvis gör uppfödningen i Lösdrift sitt. Hästarna har i hela sitt unga liv gått i flock med andra hästar och är inte rädda för varandra. Tvärtom så tyr de sig till flocken.

Tyvärr gick det inte lika bra på tävlingarna på eftermiddagen. De unga och orutinerade hingstarna ägnade sig mest åt att galoppera! Tentacles gjorde dock ett jättebra lopp och såg väldigt fin ut som fastlåst över mål. Dessutom såg enligt ögonvittnen Rolling Stones mäktig ut när han svepte runt i sitt snabbjobb med sin ständige följeslagare Lisa Skogh i vagnen. Så fin att Stefan anmält honom till efterlängtad come back i morgon på Eskilstunas V86 tävlingar.

Själv körde jag några varv i slingan med Quality Questioned och Stronghold. Två så helt olika hästar att köra. "Lufsen" som en bil medan Stronghold agerade lite spänt och tyckte sig se spöken lite här och där. Jag har dock faktiskt inga problem med sånt, nästan tvärt om faktiskt, tycker det är kul eftersom man får använda sin rutin och man får fokusera enbart på att köra häst. Han är en snäll häst och vi kom bra överens. Han mognar säkert till sig vad det lider. Men Stronghold är således ingen häst för Camilla Henemark och de andra i TV programmet Stjärnkusken..Stronghold skall ju provas i Monté i morgon och det kan vara ett sätt att få honom att slappna av lite..

I helgen kördes anrika Sto Championatet på Axevalla för 4 åriga ston. Det allra finaste loppet man kan vinna med ett Sto i Sverige. Jag minns med välbehag 2008 då vi i Travkompaniet/Team Hultman/Menhammar hade kullens obestridlige Drottning, Lie Detector (Varenne-Face Lifted) till start. Hennes ständige följeslagare var hennes skötare Madelene Warnebo. Som förväntat vann hon överlägset till oddset 1,96.

Samma år var hon dessutom 3a i Svenskt Travderby efter Sahara Dynamite och Wellino Boko. Hade naturligtvis skrattat hem Sto Derbyt 2008 men eftersom hon redan vunnit det största loppet för Ston så spände Stefan Hultman bågen till "Stora" Derbyt! Tyvärr fick detta makalösa sto sluta tävla redan året efter som 5 åring p.g.a. skada. Hon blev naturligtvis utnämnd till Årets Sto på Travgalan 2009. Hennes sista start blev i Sto SM 2009 där hon var 2a efter Ninotchka, 3a var Camilla Highness. Lie Detector slutade med den imponerande raden: 30 starter 13 segrar 6 andraplatser och 4 tredje. Segerprocenten blev 43% och Platsprocenten blev imponerande 77%. Rekorden 11,5 ak, 13,9 al, 12,5 am och 14,5 m. Hon travade in 5,2 miljoner som naturligtvis p.g.a. skadan blev på tok för litet för denna fantastiska talang! Hon snittade alltså 174 000 per start!

Bland hennes segrar märks Sto Championatet, Drottnig Silvias Pokal, E3 försök o Final, Svenskt Travderby försök, uttagningslopp till Trav Oaks, Breeders Crown Semifinaler både som 3 och 4 åring mm.mm.

Numera verkar hon i aveln sedan några år. Tyvärr gjorde en komplikation i samband med hennes första förlossning att hon sedan är svår att få dräktig. Vi håller dock alla tummar för att detta snygga och välstammade Supersto skall få en fin fölunge att gå i mammas spår! Eftersom hennes ständige följeslagare Madde Warnebo nuförtiden jobbar på Menhammar Stuteri får vi verkligen hoppas att Madde får vara med när hennes Lajjan nedkommer med sitt första föl.

Under veckan skall hela 10 hästar upp till start från Yttersta! Då det handlar om övervägande orutinerade unghästar (8+2) så kan det lika gärna bli 10 segrar som massor av galopper.

Vi håller alla tummar för: Rolling Stones, Tentacles, Tudor Kronos och Twinkle Kronos på Eskilstuna i morgon onsdag.

Solvalla fredag: Stronghold i Monté, Trudilutt och Mr Big Sox.

Hagmyrens V75 tävlingar lördag: Nimbus CD, Faust Boko.

Hagmyrens tävlingar på söndag: Tobin Kronos.

Happy Trotting

Flashen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »