Rättvik-Norge

| 2015-08-10 16:24
Den härlige Nimbus C.D i Rättvik..

Den härlige Nimbus C.D i Rättvik..

 

Forsbacka en av de få riktigt varma sommardagarna denna "sommar". Nyss hemkommen från Norge där hustru Agneta och undertecknad varit på släktträff med Stor Födelsedagsfest för en av mina kusiner.

F.ö. en mycket välarrangerad Födelsedagsfest och där intet fattades. Ett trettiotal trevliga människor i alla åldrar, barn och vuxna och en härlig stämning. Maten, drycken och allt var perfekt! Trevligt också att få träffa samtliga (nästan) mina släktingar vid samma tillfälle och umgås på ett sånt här fantastiskt party...Länge sedan Agneta och jag hade så trevligt. Jag trivs faktiskt otroligt bra i Norge, det tänker jag på varje gång vi är där, jag kanske har bott i Norge i ett tidigare liv? Heja Norge!

Det blev naturligtvis en del travsnack vid bordet också, inte minst pratades en del om BBS Sugarlight hästen som vann Olympiatravet på Åby och snart återvänder dit för att delta i Åby Stora Pris. Den största anledningen till snacket om BBS Sugarlight var emellertid att Festen hölls i Fredrikstad, inte långt från Amatörtränaren Fredrik Solbergs stall, där ju Sugarlight bor och tränas mellan slagen på banorna..

Måste också berätta om en fantastisk Travdag på Rättvik förra lördagen. Solen flödade och det var en riktig Folkfest. Var där med "Hovan" Hovelius och Rolle Carlsson (den legendariske hockeyspelaren Maskens pappa). Tyvärr hade våra biljetter tydligen "kommit bort" i entrén, men det löste sig när vi visade upp morötterna som Hovan skulle ge sin delägde (Mats Sundin) Nimbus CD efter loppet. Farbrorn i kuren var förstående. En bra Dalkarl således. Nästa trevliga Dalkarl träffade vi några ögonblick senare, det var Chefen Per Dalecarlius Mårthans himself som hälsade oss Välkomna. Alltså en bra start!


Eftersom vi inte hade några Stallbacksbiljetter funderade vi lite över hur Hovan skulle kunna överlämna morötterna till Nimbus. Men lösningen kom oväntat och elegant. Efter att Nimbus CD (som vanligt numera) i läcker stil pullat ifrån resten av fältet som skyhög favorit, så intervjuades Hovan i Vinnarcirkeln efter loppet och si, vi fick åka i en vacker Landå dragen av ett Tvåspann i en segerdefilering till stallbacken!! En Eriksgata som förärades alla vinnande Ägare! Där satt plötsligt vi tre musketörer och vinkade med blommor mot den fulltaliga och solgassande publiken. En fin upplevelse.

 På stallbacken hade vi det mysigt i solen, träffade den trevliga personalen i Team Hultman, Lisa Skogh, Tessan Forslund (som naturligtvis var överlycklig över hennes ögonsten Nimbus vinst), Jennie Ek och inte minst Emil Magnusson. Jag gjorde Hovan och Rolle uppmärksam på en grej..Om man tittar på Team Hultmans hästar och material som vagnar och seldon osv. så skiljer dom ut sig från alla andra på stallbacken. Hur då? Jo Team Hultmans grejor och hästar är i Utställningsskick!! Det putsas och fejas, tvättas och donas mellan varje häst som går ur stallet! Det har varit Menhammars Kultur i alla år och jag minns att jag tänkte samma sak när jag såg Gösta Nordin och även Osten Lindstedt som tränare för Stall Segerhuva. Det var nåt visst med putsen och glansen. Nån kan säga "hästarna springer lika bra i en skitig sulky och i övrigt ofräscha seldon", möjligt, och man ser mycket sånt på stallbackarna speciellt när det är vanligt vardagstrav, men det finns nåt som stavas Horsemansship också...Och det sitter i Menhammars väggar. Allt i toppklass i minsta detalj! En ren njutning att skåda. Hästarnas hovar är noggrant smorda och hovskägget är rakat och ansat. Hästarna är schamponerade och välsprejade med Man and Tail, de blänker som sälar i solen. Det handlar om välsmorda och rengjorda seldon, kritvita och nytvättade bandage, kritvit ny bomull i öronen, en perfekt knuten fläta i pannluggen osv. Sulkys tvättas noggrant mellan varje lopp, även när det är "skitig" bana. Onödigt? Nej, Horsemansship! Och vete tusan om inte hästarna själva märker det, jag tycker det ser så ut..

Visst, Frank Sinatra och Elvis hade ju sjungit lika bra iförda skitiga jeans och en flanellskjorta i Las Vegas, men är det Show så är det, även om alla inte riktigt fattar detta.

En annan bra grej på Stallbacken var att Hamburgerkön som på publikplatserna innehöll 400 personer, på Stallbacken var 2 personer...I sanning En underbar travdag!

Nu skall jag åka iväg till tennisbanan och gå en dust mot min kompis Urban igen. Vi har spelat runt 25 år mot varandra och det brukar bli hårda matcher, eftersom vi kan varandra så väl. Ikväll kommer jag förmodligen att torska efter att kört 55 mil i bilen hem efter 3 tuffa festdygn i Norge. Jag säger som Jerry Williams "man är ju inte 60 längre"..

Ha det fint därute i solen!

Hälsningar Flashen

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »