Höstsol

| 2015-10-05 15:41
En fölunge med Travkompaniets logga?

En fölunge med Travkompaniets logga?

Forsbacka i början av oktober. Vi har haft några underbara höstdagar med sol ett bra tag nu. Underlättar när man skall plocka in allehanda ting som tillhör en sommarträdgård i förråden. Man slås också av tanken på att tiden går fort. Det var ju inte länge sedan man kånkade och bar på dessa järngrytor och sommarmöbler..Men när man skall sätta ut dem på våren går det betydligt lättare!

En tråkig sak med "att göra höst" är också att blommorna, hängväxter i amplar som Pelargonier är aldrig så fina som så här års när man skall förpassa dem till komposten..

Läkningen av min "lårbaksida" fortgår sakta men säkert och jag har börjat på gymmet igen. Cyklar och använder gåbandet trots att det gör ont. Men det skall det också göra enligt Läkarvetenskapen (Hovan). Ont skall med ont förgås.

Vad säger man om Örjan Kihlströms framfart då?? Man är djupt imponerad över karln. Det har man ju visserligen alltid varit men.. Lördag den 26 september kör han Tobin Kronos till seger i ett kvallopp till Italienska Derbyt. Dagen efter (söndag 27), tar han en dubbelseger på Solvalla och blir 2a i Kriteriet. Måndag 28 tar han en Trippelseger på Mantorp. Han vann 4 raka segrar Solvalla-Mantorp! Vad säger man som sagt?

Den kommande helgen kommer ett nytt prov på Kihlströms sinne för logostik när han på fredag kör lunchtrav på Solvalla, lördag kör i VM loppet på Yonkers Raceway i New York för att dagen efter (söndag) köra Tobin Kronos i Italienska Derbyt (Rom). Internationellt så det förslår alltså. Örjan är en kille som också verkar sakna nerver vilket naturligtvis är en tillgång med planeringar och uppgifter som dessa..

Apropå Internationellt så var allas vår Annika Lindblom den 29 sept.  inbjuden av Les Assises de la filliere equine i Caen Frankrike, som gästföreläsare att tala om Hästägarrekrytering inför 500 beslutsfattare inom Europeisk Hästnäring! Enligt uppgift skötte hon detta på ett suveränt sätt. Nån som hade trott nåt annat!!

I och med Maharajahs och därmed Travkompaniets fina prestationer på Vincennes har Annika nu fäst Travkompaniet och dess logga på näthinnan hos den Franska travpubliken på ett fantastiskt sätt. Kanske är det så att Travkompaniet nu är ett ännu större varumärke i Frankrike än i Sverige?

Apropå staden Caen i Normandiet där detta event hölls så kan jag rekommendera alla (åtminstone de historiskt intresserade) att någon gång besöka denna fantastiska region i Frankrike. Som ni vet så var det ju där Andra Världskriget tog slut i och med Operation Overlord, Invasionen i Normandie. Jag hade turen att som domare tilldelas Junior VM där 1984. Ett par otroligt intressanta veckor.

En dag när turneringen vilade blev vi utbussade till stränderna där allting hände. Vi som på TV och bio sett de skakande skildringarna från invasionens första dygn, då Tyskarna i sina oskadda skyttevärn fullkomligt slaktade Invasionsstyrkorna som i våg efter våg vällde in över stränderna, kände ståpälsen tydligt när vi gick omkring med guide på Omaha Beach, Utah Beach, Juno, Ohio Beach osv. Det var alltså 1984 jag gick där, det var ju "bara" 40 år efter invasionen..Nu är i stort sett hela den delen ett jättestort muséum och det ligger gamla vrak av landstigningsbåtar och rostiga stridsvagnshindet står kvar i vattnet för att för alltid påminna mänskligheten om att något som detta aldrig mer får upprepas!!

Minns att det (av förklarliga skäl) var väldigt tyst i bussen på tillbakavägen till Caen. Ända tills vi stannade på ett Calvados bränneri för en paus. Där gick man igenom hela tillverkningsprocessen för denna ädla dryck (enkelt beskrivet som Cognac fast gjort på äpple istället för vindruvor), och provsmakning vidtog. Jag kan meddela att stämningen på bussen blev betydligt mera uppsluppen efter detta stopp. Det var också första gången jag kom i kontakt med denna dryck, men sedan dess finns för det mesta en flaska hygglig Calvados i vårat barskåp. Utifall någon granne (med eller utan nackkrage) skulle titta in på en "stänkare" t.ex.

Normandie är ju en synnerligen betydande Travregion också. Uppfödningen är ju oerhört viktig för hela Frankrike. Många tränare kör ju också sina hästar på dessa så berömda stränder. Eftersom ebb och flod ju är så tydlig där så har man vid ebb efter att havet dragit sig tillbaka, ett perfekt underlag att köra på. Havet sköter prepareringen av träningsbanorna på ett synnerligen perfekt sätt. T.ex. laddar Lutfi Kolgjini upp sin Mosaique Face till vintermeetinget just på Utah Beach. Han har hästar inkvarterade på Jean-Pierre Levesques gård i närheten och är lyrisk när träningen på stranden kommer på tal.             Läs mera här

På lördag skall jag och bandet Sooner Or Later spela på en rock gala i Sandviken. Ikväll blir det intervjuer i lokalradion, det gäller ju att göra lite reklam..

Ha det fint i Höstsolen!

/Flashen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »