Summertime, and the living is easy..

| 2014-08-11 16:43
Morfars egen Näckros Isabell har som alla andra haft en underbar sommar med massor av bad..här har hon hittat just en Näckros.
Morfars egen Näckros Isabell har som alla andra haft en underbar sommar med massor av bad..här har hon hittat just en Näckros.

Forsbacka den första dagen i sommar som man inte behöver vattna i trädgården! För närvarande öser regnet ner utanför fönstret. Passar ju bra för alla som (t.ex. hustru Agneta) börjar jobba idag efter en semester som vädermässigt varit en riktig höjdare. Åtminstone hos oss. Barnbarnen Hampus och Isabell har väl börjat få simhud mellan tårna..

Min tennispolare Urban och jag har inte behövt ställa in en enda tennistid p.g.a regn i sommar. Däremot har vi spelat en del tuffa matcher i 30 graders värme! Druckit massor av vatten och vilat ordentligt vid sidbytena. För mig med min "hjärtbakgrund" sedan i våras jublar jag inombords! Jag har (peppar-peppar) inte känt obehag i bröstet någon enda gång! Dock har Nitrosprayen legat i tennistrunken utifall...Eftersom jag är ordinerad motion av sjukgymnasterna på Hjärtavdelningen och verkligen tagit detta på allvar, har jag inte känt mig så här fysiskt stark på många år! Måtte det fortsätta så!

Ser just nu i skrivande stund hur en Nappe Calvin på ett fint sätt vinner lopp på Solänget, alltså ytterligare en avkomma efter landets mest underskattade avelshingst! Calvin Capar lägger vinnare med ett pyttelitet och oftast ointetsägande material. Denne Nappe Calvin som jag aldrig tidigare lagt märke till är amatörtränad av en Maria Rönning i Kälarne. Ett tips till alla stoägare till nästa år är att ge Calvin Capar en chans. Många fördelar får ni, som att han nästan är Gratis. Att han dessutom har en gyllene stam med SupergillBalanced Image, alltså en representant för den berömda Victory Song-linjen med Noble Gesture som far! Och inte minst att han oftast nedärver sitt fantastiska temperament! Avkommorna blir i de flesta fall lika mysiga som pappa. Calvin var ju under sin tid på Yttersta en mycket poppis kille som alla i Team Hultman var förtjusta i. Än idag söker ju hans senaste skötare Christine Håkansson upp Calvin och hälsar på honom vart än i landet han är uppstallad!

Glädje och sorg blandas som bekant ständigt i alla sammanhang. Frågan är om inte det blir som mest påtagligt när man hanterar djur?! För ett par dagar sedan nåddes vi av den tråkiga informationen att Marshland denne hedershäst har fått slutat sina dagar. Marshland nådde ju fantastiska framgångar i träning Stefan Hultman, framgångar som säkert blivit betydligt fler om han inte varit född i Menhammars M-Årgång. Som ni vet finns en viss Maharajah i samma kull. Som i princip alla Svenska Travhästar födda det året (2005) så fick man slåss om andrapriset i de stora årgångsloppen. Marshland var på så vis Tvåa i Svenskt Travderby efter Marre. Han var också fin Tvåa i Olympiatravets final året efter, då han slog hästar som Torvald Palema, Commander Crowe, Yarrah Boko, Noras Bean, men där Brioni blev för svår.  

Jag hade förmånen att både köra och umgås en del med Marshland och han var också en häst som man klassade  som "mysig" att ha att göra med. Marshland bytte av någon anledning (efter 5 miljoner intjänat) tränare. Till M. Demmers och sedan till Stig H Johansson. Marshland drogs med skador hos sina nya tränare och blev aldrig den häst han en gång var. Sin sista tid på jorden var han uppstallad som avelshingst i Finland. Ryktena säger att han där  blev psykiskt sjuk och var omöjlig att hantera. Mycket sorgligt att höra. Hur som helst så minns vi Marshland med glädje och respekt. R.I.P.

Ikväll måndag körs E3 kval på Färjestad. Team Hultman startar Ille Faciet. På onsdag är det dags för våran egen Queasy på Solvalla. Queasy som aldrig gör ett dåligt lopp och staplar kanontider i tuffa sällskap mest hela tiden. Nu tror jag att är dags att besöka vinnarcirkeln igen! Med sig till Solvalla får han Rugiada Dei Rex som senast, förra onsdagen gjorde ett kanonrace och endast var slagen av snackhästen D´One med en halv längd på 11,1. På fredag startar Quality Questioned  våran "Lufsen", Panne de Moteurs brorsa som blandar och ger med sina insatser. Dock vet vi ju alla vad den här killen kan i sina ljusa stunder. Hoppas det lossnar för honom nu. För övrigt känns det som om stallet är på gång igen och hästarna presterar bra, är fina som tvåor efter kanonlopp, men är man fartblind och bortskämd med segrar så är man..

Nu åker jag till tennisbanan och kollar om den är spelbar efter dagens regn.

Ha det så bra alla därute! Här är Derbyt 2009. 1. Maharajah 2. Marshland. Vilka minnen!

 http://youtu.be/qB9WQh9eCzs

Flashen 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »