Heja Hösten!

| 2014-09-18 20:02
Isabell. Morfar o Mormors sockertopp. Stora tjejen börjar skolan på riktigt.
Isabell. Morfar o Mormors sockertopp. Stora tjejen börjar skolan på riktigt.

Forsbacka torsdag i en av de finaste höstar undertecknad någonsin upplevt. Det vill inte säga Lite, eftersom undertecknad har upplevt 67 sådana!

Tänker på alla som hanterar häst. Det måste vara ljuvligt. Man kanske till o med kan köra i kortärmat på dagarna. Torrt och fint i hagarna och på tävlingsdagarna slipper man hålla på med kladdiga och skitiga seldon och vagnar. Dessutom har väl "hästflugorna" och bromsarna gått till vinteride. Hästarna har det fint där dom går och myser i sina hagar. Underbart så långt.

På Yttersta är det också lugnare än normalt. Tyvärr har ju de efterhängsna bassiluskerna lika mysigt som vi människor i värmen, och kan jobba på ostört, dvs. med att föröka sig och ställa till djävelskap för hästarna. Men snart kommer kylan och då djäklar skall ni få se på förvandling. Det är ju inte hästarna i sig som plötsligt blivit sämre, nej då, kapaciteten finns där orörd men eftersom inte Stefan vill riskera något genom att pressa sina fina hästar så dröjer han lite med detta tills "faran över". Förnuftet får styra, vilket är jättebra!

Kriteriekvalen har just passerat och när vi bortskämda och fartblinda har saknat hästar från Travkompaniet, får man tänka ett varv extra. Vi har ju varit vana att haft många av våra fina hästar med där, men massor av hästägare och tränare har aldrig haft detta! Nästa år är vi förmodligen med, med en eller annan kanon :-)

Hösten är nystarternas tid. Inte minst gäller detta skolan. Våran härliga Isabell har just börjat första klass. Se bilden ovan. Detta har hon pratat om hela sommaren. Det kommer att gå fint för henne, en tjej med "huvudet på skaft", kan läsa obehindrat och liksom sin mor aldrig gjort oss besvikna en sekund! Stammen förpliktar således. Lycka Till Stumpan..

Jag som skrivit dagbok i hela mitt vuxna liv kan se att just denna tiden för 48 år sedan, alltså september 1966, turnerade vi i Bluesbandet Sooner Or Later i England. Vi hade en tuff turné. Var där 5 veckor, bodde på ett och samma hotell i Manchester och spelade runt hela England. Vi hade ett oerhört tufft schema, eller vad sägs om att vi bara var spellediga 4 dagar på 5 veckor! Låter tufft när man ser tillbaka, men å andra sidan var vi ju bara 20 år också..

2/9 spelade vi Warrington, 3/9 Nottingham, 4 Bath, 5 Bolton, 6 Liverpool (The Peppermint Lounge), 8/9 Manchester (Club Sound), 9/9 Droylsden (Club Top Twenty), 10/9 Stoke (The Kings Hall), 11/9 Stockport (The Sinkin Ship), 12/9 Newcastle (Waggon and Horses), 13/9 Lediga. Såg TV på kvällen "Ready Steady Go" med Cathy McGowan. En av våra absoluta favoriter Otis Redding var gäst eftersom han var i England och skulle göra en kortare turné. Vi såg att han skulle spela i Manchester och om våra egna spelningar skulle tillåta skulle vi se honom. (Vilket vi gjorde) 14/9 Warrington igen (Carlton Club), 15/9 Middleton, 16/9 Manchester (Top of The Town), 17/9 spelade som första Svenska band någonsin på klassiska The Cavern Club i Liverpool! Vi spelade med Cilla Black och Johnny Johnson and The Bandwagon. 18/9 Warmingham, osv,osv. Vill inte trötta ut er men så där gick det på..När vi spelade i The Swinging London passade vi naturligtvis på att shoppa på Carnaby Street tillsammans med alla andra popnördar.. Vi hade en underbar tid i England och som blivit till ett oförglömligt minne! Men herregud 48 år sedan nu..Massor av människor är ju inte ens 48 år..

Såg att Stefan fått en ny "hjälptränare" och det handlar inte om vem som helst heller. Det är ingen mindre än A-tränaren Pasi Aikio! Det skall bli mycket intressant att följa stallet när allt nytt är på plats. Det nya stallet, Pasi och att Bassiluskerna har emigrerat "to hell".

Ett nytt tänk från Stefan och Travkompaniet gjorde att tre av årets 3-åringar har bytt tränare. Mycket lovande men otursförföljda Smoke Detector, Survival Kit och Sugar Daddy har fått nya hem hos "våran egen" Ullis. Dvs. Ulrika Wällstedt som ju jobbat massor av år hos Stefan och skött våra allra bästa hästar under massor av år. Man kan ju nämna 1an och 3an i Kriteriet 2005  Jaded och Jocose m.fl. Hästarna har således hamnat i de allra bästa händer och jag vet att dom kommer att få njuta av en Kunglig tillvaro hos noggranne och ytterst proffsiga Ullis och Jonas i Märsta. Se http://www.stallguldstjarna.se/

Ett annat Hösttecken är ju att Hockeysäsongen startat! Under de åren jag dömde Elitserien 1976-87 var detta en mycket speciell och spännande tid. Man var ju jättesugen att komma igång efter sommaruppehållet. Sugen på att se hur alla lag såg ut med de nya spelarna osv. En härlig tid som jag aldrig glömmer naturligtvis. Det pirrar till i magen när jag tänker på det..

Mitt hemmalag Brynäs ser hyggliga ut rent spelarmässigt, men det allra bästa med laget i år är att dom spelar helt utan reklam på dräkterna!! Helt överlägset och Skitsnyggt. Man har ingått ett samarbete med UNICEF som lag som Barcelona osv. Brynäs har även i år många sponsorer som betalar stora pengar, men dom får inte synas på matchdräkterna. Däremot får dom ingå i en Idrottsförening som bär UNICEFs logga och allt vad det står för, vilket anses vara stort nog! Tycker Idrottsrörelsen har tagit ett stort steg här..

Nästa onsdag har vi två hästar att hålla tummarna för. Två käcka hästar jag gillar personligen och som jag umgåtts och kört en del. Diego M Boko och Quality Questioned. Skall dom visa att det vänder nu?

Den här tjejen är 10 år!!! Kolla in länken!

http://youtu.be/08WYkABPyWU

Vi hörs!

Flashen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »