Inför V75: "Lite förvirrande är det ju"

| 2015-07-24 10:26

Hallå där...
...Jan Ove Olsen som nyligen bytt arbetsgivare och åker "hem" till Hudiksvall söderifrån i helgen - som anställd av Daniel Redén och Stall Zet. Förvirrande?

Jan Ove Olsen efter segern i Elitkampen på Solvalla 2011 tillsammans med Feseth Lynet. Foto av LARS JAKOBSSON

Jan Ove Olsen efter segern i Elitkampen på Solvalla 2011 tillsammans med Feseth Lynet. Foto av LARS JAKOBSSON

- Lite förvirrande är det ju. Jag har jobbat hos Daniel i Enköping sedan sista juni och veckopendlar ändå så här i början. Jag ska köra lopp på Hagmyren både lördag och söndag - så det blir nästan som vanligt ändå.
Du jobbade sex år hos Jan-Olov Persson på Hagmyren men valde att sluta när du blev erbjuden jobbet som försteman hos Stall Zet. Berätta.
- Det blev ju en längre tid hos Jan-Olov där jag trivdes och var inarbetad med hela verksamheten. Så det kändes både bra och vemodigt på samma gång att byta jobb. Det behöver inte vara fel att prova något nytt, jag trivs mycket bra hos Daniel. Han tog kontakt med mig en tisdag och på fredagen åkte jag ner och pratade och vi blev överens om "övergångssumman", som det heter i fotboll.
I Hudiksvall jobbade du övervägande med kallblod. Nu är det välstammade varmblod som gäller.
- Det bästa av båda raser. Jan-Olov har ju några av de allra bästa, och Stall Zet har verkligen hästar på högsta nivå också. Varmblod behärskar jag - vi har hälften av varje ras hemma i Norge. Men så klart är kapaciteten på djuren något helt nytt nu när jag börjat i Enköping.
Du kör en häst inom ramen för V75 på lördag, amatörtränade 7 Monster Monsun i kallblodsloppet, V75-5. Chansen?
- Monster är som han är, jättebra när han fungerar men hoppar ju nästan alltid. Han är inte så snabb ut och vi kommer att hamna bland de sista. Det är hårt emot men jag tror att han ska kunna tjäna fina pengar. Vinner gör han inte. Min vinnare är 14 Fjord Jerven som är en riktig kanon.
Daniel Redén har tre hästar till start på V75. Bästa chansen som du bedömer det?
- Det måste vara 5 Shaq is Back (V75-3). Jag har vara varit med i verksamheten i några dagar nu men sett Shaq en del och han är verkligen dunderfin. Daniel är nöjd för dagen också så det ska vara en rätt bra chans.
Tisdag körs miljonloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro och ni har två hästar till start på V75. Vem känns hetast av 2 Windy Ways (V75-1) och 8 Delicious U.S. (V75-6)?
- Hade Delicious fått ett bättre läge hade jag haft "stentro" på henne. Men jag säger Delicious ändå, trots att bricka åtta är jättetufft. Hon är bra nu. Windy Ways har sett fin ut och ska också räknas med chans.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »