Englands drottning på travbesök

| 2015-11-30 08:37

Travbanan på Malta hade kungligt besök på lördagen då Englands drottning Elizabeth delade ut pris i sitt eget lopp.
Segrare blev en svenskfödd häst med det passande namnet Royal In.

Drottningbesök. Kusken Marco Debono fick ta emot pris av drottning Elizabeth II efter segern med svenskfödde Royal In. Foto av Mike Orland/maltatrotracing.com

Drottningbesök. Kusken Marco Debono fick ta emot pris av drottning Elizabeth II efter segern med svenskfödde Royal In. Foto av Mike Orland/maltatrotracing.com

En av världens mest kända människor avlade ett besök på Maltas enda travbana Marsa Racetrack vid lunchtid på lördagen.
Englands drottning Elisabeth var på en tjänsteförrättning på ön men lät sig även lockas ut till lördagens travtävlingar. Den 89-åriga brittiska monarken hade fått ett lopp uppkallat efter sig och syntes på innerplan under dagens första lopp ”Queen Elizabeth II Cup”.
Sexårige valacken Royal In har staplat segrar på ön i Medelhavet sedan den såldes i början av året och tog även hem drottningens lopp. 500 euro blev den lilla belöningen för Royal Ins ägare som tillsammans med kusken Marco Debono fick ta emot pris ut drottningens hand.
Travsporten rör sig av förståeliga skäl inte med så mycket pengar på Malta, ett land med drygt 400 000 invånare.

Nionde segern på Malta
Royal In tränades av Dan-Åke Olsson i Kalmar fram till i januari i år. En seger på 23 starter blev facit i konkurrensen i Sverige. På Malta har valacken startat 14 gånger och tagit nio segrar.
Drottning Elizabeth II av England var på Malta för att inviga toppmötet Commonwealth som bland annat behandlade klimatförändringarna och hotet om extremistvåld. Med på resan fanns prins Philip, maken, samt sonen prins Charles med fru Camilla.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »