Travkompaniet breddar konceptet

| 2016-03-09 09:54

Travkompaniet stall är inne på femtonde året, nu är det dags för oss att bredda konceptet.

Uncertain When är med och breddar konceptet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Uncertain When är med och breddar konceptet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Den 27 april 2001 publicerades sajten www.travkompaniet.se och ett helt nytt sätt att vara med och äga travhästar av absoluta toppklass.  
Toppklass är just vad man kan säga om de hästar som genom åren tävlat för vårt stall och skämt bort oss med närmast osannolika framgångar.
Maharajah är förstås stallets stora konung men även Jaded, Panne De Moteur, Calvin Capar, Lie Detector, Orecchietti och Jocose är hästar som givit oss oförglömliga upplevelser.

Med travsportens bästa

Idag har Travkompaniet, med nästan 7 000 enskilda andelsägare, blivit ett travhästägande i kollosalformat.
Men, trots att vårt andelsstall förmodligen är störst i världen vill vi bli fler och därför är vi nu redo att bredda konceptet.
Redan från starten var det grundläggande syftet med Travkompaniet att försöka bidraga till ett större fokus på själva travsporten, och allt engagemang och arbete bakom kulisserna från uppfödare, tränare, skötare och inte minst hästägare.

Det är med travsportens bästa för ögonen vi kom till från första början, och det är för travsportens bästa vi skall finnas till i framtiden.

Joakim Lövgren. Foto; www.lovgren.se

Joakim Lövgren. Foto; www.lovgren.se

Nu breddar vi konceptet

Travkompaniet är nu redo att bredda konceptet. Vi utökar samarbetet med Jägersros travbana och kommer nu att skicka en av våra hästar till Sveriges sydligaste bana. Det innebär bland annat fri entré alla tävlingsdagar då Travkompaniet har häst till start på banan.
Banans sportchef och publikansvarige Mats Ahlqvist säger så här om samarbetet;

- Det är glädjande att Travkompaniet valt att satsa på Jägersro och en av våra tränare Joakim Lövgren. I vårt mål att öka hästägandet och få fler intresserade till sporten i allmänhet och Jägersro i synnerhet, är det såklart positivt att kunna erbjuda medlemskap i Travkompaniet och med häst i träning hos en av medlemmarna i vårt starka "himmalag", avslutar Mats

Joakim Lövgren blir ny Travkompanitränare

Travkompaniet har tidigare haft häst i träning på Jägersro. För tio år sedan hade Hans Adielsson några av våra hästar i träning. Som bekant har Hans avslutat sin tränarkarriär så den här gången har vi valt Joakim Lövgren som inom kort kommer att få in treårige Uncertain When på sin träningslista.
"Jocke" är en av Sveriges bästa travtränare som idag har 76 hästar på sin träningslista. Genom åren har han tagit fram många topphästar där de bästa, så här långt, är Torvald Palema och Brioni som han vann både Olympiatravet och Elitloppet med 2011. En annan av hans hästar är högaktuelle svenska mästaren Alfas Da Vinci som på lördag skall möta vår egen Orecchietti som de mer än gärna får vara tvåa bakom.

Nu får Jocke chansen att träna Travkompaniets Uncertain When, så här säger han om det;

- Det är förstås väldigt roligt och jag ser verkligen fram emot samarbetet med Travkompaniet och det blir en spännande utmaning. Förutom att vi skall ta hand om er häst på bästa sätt, skall vi göra allt vi kan för att bredda Travkompaniet här i Skåne. Det skall bli kul, avslutar Jocke. 

För er som är intresserade av att läsa mer om Jocke och hans träningsanläggning kan gå in på hans informativa sajt som du hittar här.

Vi hälsar Jocke och hans team välkomna till Travkompaniet och önskar dem ett stort lycka till med Uncertain When.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »