V86: "Östersunds nye Sanity”

| 2018-01-18 09:44

Östersundstravets genom tiderna bästa häst är Sanity som sprang in över tio miljoner kronor.
Nu kommer fyraårige Weekend Fun - en häst som kanske kliver fram ur kungens skugga.
Fjärde raka segern togs i samma övertygande stil som vanligt i snögloppen på Bergsåker och efter loppet kunde inte kusken hålla sig.
- Här har Östersund en ny Sanity, sa Rikard N Skoglund.

En kommande stjärna? Weekend Fun tog sin fjärde raka seger. Kusken Rikard N Skoglund och skötaren Jimmy Dillner. Foto: David Schreiner Foto av Kanal 75

En kommande stjärna? Weekend Fun tog sin fjärde raka seger. Kusken Rikard N Skoglund och skötaren Jimmy Dillner. Foto: David Schreiner Foto av Kanal 75

Östersundstränaren Daniel Wikberg tvingades till jobb hemma på gården och skickade stallets lärling Jimmy Dillner till Bergsåker med stallets stjärna Weekend Fun.
Efter att ha bollat med motståndet i klass II senast på V75 spelades fyraåringen till favorit i V86-loppet. Och som hästen löste det. Än en gång.
Weekend Fun inledde i andra ledet bakom bilen över kort distans och fick än en gång ett lopp i den absoluta kön. När körande Rikard N Skoglund gav hästen marschorder på den sista bortre långsidan borrade hästen ner sig i sedvanlig stil och klev runt fältet i fjärdespår.
Lekande lätt igen och nytt rekord i kalla januari, 1.12,4 över 1640 meter med bilstart.
Stall Släggan äger hästen som vuxit fram till något av vinterns häst i norr.
- Jag har sagt allt man kan säga om den här hästen. Man blir helt knottrig över hela kroppen när man talar om honom. Men det ska ju inte gå egentligen att vinna så här, sa Rikard N Skoglund som menade att han tagit det säkra före det osäkra och satsat på att styra på i fjärdespår för att stänga in Robert Bergh som satt snäppet framför med Highland Park.
- Jag bedömde att Berghs häst var den tuffaste konkurrenten och gamblade lite eftersom jag vet att min häst tål det.
Sista varvet gick efter 1.11,5 och då var Weekend Fun hur pigg som helst i mål.
- Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att här har Östersund en ny Sanity. Jag hoppas och tror att han kommer att tillhöra eliten om något år, sa Rikard N Skoglund som suttit bakom i fyra raka segrar på slutet.

Ett snöigt Sundsvall
Det var alltså Bergsåker och Solvalla som delade på veckans V86-omgång. Sundsvall var hårt drabbat av snön och banan blev rejält stum av allt arbete med röjningen.
Ett sprinterlopp inledde V86-spelet. Fältet var litet och blev ännu mindre när storfavoriten Magnifik Brodde med sällskap blev stående i milslånga köer norr om Sundsvall efter en olycka och hästen ströks.
Loppet vanns nu av hemmahästen Above All Ås. Ulf Eriksson fick lucka från ledarryggen med åttaåringen. Lars Wikström tränar. Segertiden den för årstiden mycket snabba 1.12,1.

Persson i kalla...
Som så många gånger förr blev det Jan-Olov Persson i topp i kallblodsloppet. Hagmyrentränaren satt bakom storfavoriten Järvsöodin (39 procent) och reglerade fältet från utvändigt ledaren.
600 meter från mål kom en konkurrent farande. Persson lät då Järvsöodin gå till ledningen för att svara attacken och loppets gigant kunde kliva undan på ett mycket fint sätt.
- Det kändes ganska lugnt hela vägen, summerade Jan-Olov Persson.
Gävlekollegerna Rikard Lindh och Oskar Kylin-Blom skrällde med Benji Dana i ett lopp där kvällens stora favorit Coffie U.N.G. fick ett tungt lopp i spåren sista 800 och kroknade.

Klassigt från Nurmos
På Solvalla bokförde sig Timo Nurmos och Jorma Kontio för en dubbelseger på V86.
Elva fyraåriga hingstar och valacker gjorde upp i V86-6. När knappe favoriten Who's Who gjorde bort sig med galopp kort efter start blev det i stället lika mycket betrodde Global Undecided som klev fram tillsammans med Jorma Kontio. Klassig sort.
En annan mycket fin insats svarade sexårige valacken Volocity de Vie för i den första starten för Timo Nurmos. Hästen hade inte startat sedan i oktober och köpts från Stefan Melander och visade nu att fler segrar väntar.
Ett fyraåringslopp för ston på Solvalla vanns av Chapter N.Deo och Daniel Olsson. Daniel Redén tränar.
Largo och Torbjörn Jansson blev överraskningen på Solvalla. En åttaprocentare på streckspelet som kunde vinna trots ett byngligt tolftespår bakom bilen.
Torbjörn Jansson satt djupt nere i kön och lyfte ut dryga varvet från mål i tredjespår och fick draghjälpt till sista kurvan.
- Han var bra den här och avgjorde ju ganska enkelt, sa Torbjörn Jansson, om Hans-Owe Sundbergs häst. Sundberg som själv semestrar på Kanarieöarna.
Favoriten Perfect King orsakade en omstart, hetsade upp sig och sågs ute i spåren i loppet.
På V86-spelet betalade åtta rätt 62 113kronor. Sju rätt gav 360 kronor, och utdelningen på sex blev 46 kronor.
Omsättningen denna superjackpot rakade upp i 34,2 miljoner, snuddade nära omsättningsrekordet för V86-spelet som ligger på dryga 36 miljoner.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »