Maharajah kommer hem

| 2014-01-30 09:35
Veni, vidi, vici - och nu åker Maharajah hem till Sverige igen. Vår kung hoppar över resten av vintermeetinget på Vincennes för att ladda om mot Olympiatravet.
Maharajah kom, sågs och segrade på Vincennes. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Maharajah kom, sågs och segrade på Vincennes. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Söndagens Prix d´Ameriquetriumf på Vincennes har väckt en helt enorm uppståndelse i hela organisationen runt vår hjälte. Telefonerna har gått stekheta och mailaboxarna har fyllts med hjärtliga gratulationer från en hel travvärld.
Vi passar på att ta tillfälligt i akt och tacka så mycket för den helt enorma uppskattning som visats vårt dreamteam, Maharajah, Lisa, Örjan och Stefan! 

Snabbvisten över

Maharajah kom ner till Frankrike för en vecka sedan, han kom, han sågs, han segrade, veni, vidi, vici.
Nu är hans synnerligen framgångsrika snabbvisit i Frankrike över, nu åker han hem igen. Stefan berättar varför;

- Jag har funderat fram och tillbaka hur vi skall göra, om Maharajah skall fortsätta vintermeetinget på Vincennes eller inte. Nu fick han vinna Prix d´Amerique och har liksom inget mer att bevisa därnere. Dessutom, om han skulle starta i Prix De Paris så får han som vinnare i PDA starta med tillägg vilket inte känns så lockande. Jag har också pratat med Lisa nu på morgonen och hon berättade att "Marre" visserligen är pigg och glad men var lite stel när hon körde honom lite lätt idag. Så efter den informationen så har vi kommit fram till att de får åka hem, berättar Stefan.

Maharajah har tagit all uppståndelse med ro. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Maharajah har tagit all uppståndelse med ro. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Måste ta kloka beslut

 - Även om "Marre" fick ett bra lopp och vann med krafter kvar så är det ingen lek att starta i Prix d´Amerique. Det kallas inte världens tuffaste lopp för intet, alltså det är tufft för hästarna. Jag tror och hoppas på att "Marre" skall kunna gå ner och försvara sin titel nästa år men då gäller det att ta kloka beslut. Det är klart att vi alla vill se honom i Prix de France nästa helg men för hästens bästa är det klokaste att stå över i år. Jag tycker att han verkligen är värd ett par veckors semester och då är det bättre att han åker hem, tycker Stefan.

Laddar om mot Olympiatravet

- Jag har hela hösten sagt att vi laddar mot att försvara titeln i Olympiatravet och det är vad som gäller nu. Nu får han och Lisa komma hem så snart som möjligt och ladda om batterierna mot Olympiatravet, fortsätter Stefan.

Kom till Solvalla lördagen 8 februari

Innan Stefan avslutar berättar han att alla kommer att få vara med och fira Prix d´Ameriquesegern tillsammans med Maharajah;

- Nästa lördag hoppas jag att det är många som kan komma till Solvalla. Då skall vi nämligen fira Prix d´Ameriquesegern och hylla Maharajah som då kommer att vara på plats på Solvalla. Alla får då träffa mig, Örjan. Lisa och Maharajah det ser jag verkligen fram emot det skall bli roligt, avslutar Stefan.

Lisa och Maharajah kommer att åka hem till Sverige inom de närmaste dagarna och vi önskar dem så varmt välkomna hem!

Mer information om nästa lördag den 8 februari kommer inom kort.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »