Tvååringarna i högstadiet

| 2014-09-18 09:10

Stallets tvååringar har nu lämnat "småskolan", unghästavdelningen på Yttersta och flyttat upp till "högstadiet" eller tävlingsstallet.

Tied Together och Tentacles håller ihop när de nu har börjat "högskolan". Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Tied Together och Tentacles håller ihop när de nu har börjat "högskolan". Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Hösten är de stora förändringarnas tid på Menhammar och Yttersta. Då skall årsfölen skiljas från sina mammor, ettåringarnas sommarlov är över och de skall flytta från betet till unghäststallet på Yttersta för att påbörja sin långa utbildning för att förhoppningsvis bli framgångsrika tävlingshästar.  
Dessutom skall den kull unghästar, tvååringarna, som sedan ett år tillbaka körts in och skolats på unghästavdelningen, flytta upp till tävlingsstallet.

Lite vilsna, lite vimsiga

Det är under hösten som man över nejderna kring Yttersta, hör flest gnäggningar. Tvååringarna är ofta lite vilsna där de går två och två, eller tre och tre i andra hagar än vad de gjort tidigare. Det gnäggas lite fram och tillbaka mellan forna hagkompisar och hälsningar till de nya grannarna som de tidigare bara sett på långt håll. Några av de äldre hästarna är förstås nyfikna på nykomlingarna, en del mer än andra och de gnäggar högljudda hälsningar.

Dessutom får de här unga hästarna för första gången sedan de första veckorna i sitt liv, stå i en box på nätterna vilket förstås också är en stor omställning.
På sina håll är det lite vilsna och vimsiga tvååringar.

Tights (till vänster) och Toreador går tillsammans med Test Pilot. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Tights (till vänster) och Toreador går tillsammans med Test Pilot. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Egna skötare


Ännu en nyhet för tvååringarna är att de nu också får egna skötare som skall ta hand om dem. De skall till att börja med se till att flytten till stora stallet och miljöombytet skall gå lugnt till och att hästarna snabbt anpassar sig till de nya rutinerna.
Travkompaniets sex tvååringar har fått följande skötare;
Tax Shelter och Tied Together (Reko som är en nyanställd kille)
Tentacles (Arthur)
Tights och Toreador (Therese)
Test Pilot (Lisa Skogh)

Vi återkommer förstås med mer information från skötarna när de lärt känna sina nya passhästar.
Men helt klart tycker alla hästskötare att det är riktigt spännande med de nya unghästarna.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »