V86: Delad glädje i Vinterfavoriten

| 2014-12-18 08:43

En andelshäst triumferade i Vinterfavoriten på Solvalla på onsdagen.
Cupido Sisu är en av tio hästar tränaren Petri Salmela valt ut till konsortiet och i det stora tvååringsloppet fick gänget en rejäl återbetalning.
200 000 kronor in till Sisyfos Racing Stable efter en snygg "styrning" av Örjan Kihlström.

Sisyfos Racing Stable tog hem Vinterfavoriten på Solvalla. Petri Salmela tränar och Örjan Kihlström körde Cupido Sisu till segern värd 200 000 kronor. Foto av LARS JAKOBSSON

Sisyfos Racing Stable tog hem Vinterfavoriten på Solvalla. Petri Salmela tränar och Örjan Kihlström körde Cupido Sisu till segern värd 200 000 kronor. Foto av LARS JAKOBSSON

Vinterfavoriten skulle stå mellan två hästar - Sucre och Xceed G.T., tvåa respektive trea i årets stora drabbning för tvååriga travare, Svensk Uppfödningslöpning.
Allt enligt förhandstipsen.
Erik Adielsson hoppade upp bakom jättefavoriten Sucre (63 procent) och det såg länge bra ut framme i ledningen.
I den sista kurvan tog det stopp för Sucre och andrahandaren Xceed G.T. kunde ta över. Per Lennartssons häst var tapper efter ett lopp utvändigt ledaren men blev kort före mål passerad av Cupido Sisu och Örjan Kihlström.
I loppet släppte Kihlström ifrån sig ledningen och fick ett lopp i draget med valacken som inför onsdagens start hade tjänat drygt 200 000 kronor.
Nu kom lika mycket till in på kontot.
- Jag visste att Petri var nöjd med honom och att formen var bra. Vi fick ett bra lopp i och för sig men han gjorde det mycket bra och jag behövde inte jaga på honom allt för mycket. Han avgjorde på ett snyggt sätt, sa Örjan Kihlström.

Hade lovat seger...
Sisyfos Racing Stable äger vinnaren av Vinterfavoriten. Ett andelsägande med hästar födda på Söderby Gård i Märsta utanför Stockholm.
Petri Salmela, Bodentränare med filial i Märsta, ligger bakom konceptet.
- Det är gänget bakom mig som äger bland annat den här hästen. Vilken härlig seger! sa Petri Salmela som stimmade i vinnarcirkeln med ägarna efter loppet.
Det hade väl nästan utlovats seger på förhand?
- Ja, kanske har jag lovat den här segern efter ett rödvinsglas någon kväll. Vi har verkligen satsat på det här loppet och jag har faktiskt lovat seger båda gångerna Cupido Sisu vunnit, sa en lycklig Petri Salmela.

Obesegrad hos Stig H
1-1-1-1-1. Så ser sjuåriga stoet Zelda Zonks resultatrad ut efter onsdagen. Stoet föddes i Sverige men såldes till Tyskland.
I september fick Stig H Johansson ta över träningen och därefter har det alltså blivit fem raka segrar.
Onsdagens triumf blev ingen match alls då Erik Adielsson fick bestämma tempot helt i ledningen. Men som hon rör sig, Zelda Zonk. Graciöst är väl ordet.
- Det är en fantastiskt trevlig tävlingshäst. Hon är lite vass innan start men var lugnare än hon varit bakom bilen i dag. Hon var bra när hon kom men Stig har förädlat henne på ett fint sätt och nu har hon tjänat lika mycket på de här segrarna som hon gjorde på hela karriären innan, sa Erik Adielsson.
Zelda Zonk var kvällens största favorit på V86 (71 procent) och knep faktiskt årets tolfte seger!

Nära dubbel för junior
Adrian Kolgjini var nära en dubbelseger på V86 med hästar från stallet. Maffioso Face ledde runt om i V86-5. I den sjunde avdelningen höll det på att sluta likadant.
Adrian pep till ledningen och anförde nästan hela vägen. Kort före mål kom dock André Eklundh störtdykande med La Prinsess som fick nosen först. En tvåprocentare på V86, tränad av Ronny Palm.

Höll sig i skinnet
Nervös och otålig. Ungefär så kan man beskriva Calvados In som ledde runt om i V86-3 på Jägersro, ett lopp för treåriga hästar.
Peter Ingves stöttade storfavoriten hela vägen och minsann blev Calvados Ins trav allt bättre ju längre loppet led. En enkel seger, den andra på kort tid.
- Han är lite spänd och vill i väg men skötte sig fantastiskt i dag. Jag hoppas att det blir roligt framöver, sa Halmstadtränaren Magnus Dahlén.
Joakim Lövgren fyller ideligen på med nya hästar från Tyskland. Hippie är det senaste tillskottet, ett femårigt sto som ser ut att ha mycket ogjort på tävlingsbanorna.
Insatsen från dödens i V86-inledningen var mycket rejäl.
Övriga V86-lopp vanns av Timo Nurmos Withma som kördes av Jorma Kontio och Caramella B.F., körd av Daniel Olsson och tränad av Danneroamatören Elisabeth Lundholm.
Åtta rätt på V86-spelet betalade 189 813 kronor, sju rätt 1 239 och sex rätt 87 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »