Stor dag på Solvalla

| 2008-07-23 09:49
Det blir full fart för ”det gröna stallet” inne på Solvalla idag. Hela nio hästar ska göra resan från Yttersta in till Solvalla. Av dessa är det Marzipan och Milliondollarbaby som kvalar, övriga sju ska starta.
Stort intresse tilldrar sig naturligtvis Maharajahs start i Sommarfavoriten. Det är verkligen skojigt med det stora intresse som byggts upp runt honom efter hans uppvisning i E3-finalen senast.

Jag har lyssnat med Stefan hur han ser på våra hästars chanser att hävda sig i kväll.

Marelle lättas till i kväll.Foto: Annika Lindblom

Marelle lättas till i kväll.

Foto: Annika Lindblom

 - Marelle (lopp 1) var bara sådär i sin debut och hon kan bättre än så helt klart, berättar Stefan.

 - Hon gick då med PG-skor och fick inte aktionen att flyta som den skulle. Hon sprang och slog ihop med den balansen, Örjan lät henne bara springa med invändigt. Hon är ombalanserad till det här loppet så att hon får ett rappare framsteg.

 - Hon har fått ett fint utgångsläge och härifrån ska hon kunna få ett fint smyglopp. Hon ska ses med platschans den här gången även om tror att hon får svårt att vinna loppet.

 

Make Approach vinglade till senast.Foto: Annika Lindblom

Make Approach vinglade till senast.

Foto: Annika Lindblom

 - Make Approach (lopp 2) vinglade till vid utfarten av sista sväng i senaste starten på Lindesberg och galopperade. Jag tror det var segern som segern som rök där och hon såg fin ut i såväl värmning som lopp. Hon är på gång och hon tränar riktigt fint hemma i backen.

 - Hon har fått ett skapligt läge och vi får hoppas att hon har lite flax mede positionerna. Det är några bra hästar med i loppet men hon är bra själv och hon ska kunna vara med i striden här om det löser sig på ett bra sätt. Hon ska ses som en outsider tycker jag.

Multiple Choice gillar lång distans.Foto: Annika Lindblom

Multiple Choice gillar lång distans.

Foto: Annika Lindblom

  - Multiple Choice (lopp 6) blev det helt fel för senast och efter flera omstarter så fick han den sämsta starten i den giltiga starten. Han blev över och Örjan körde ett defensivt lopp med honom, vi glömmer det loppet.

 - Han kommer att bli riktigt bra den här med tiden och han har tränat mycket fint efter sin senaste start. Han möter några rutinerade motståndare men jag tror han gillar de förutsättningar som bjuds. Bilstart kommer att passa honom bra och han gillar den långa distansen.

 - Jag kommer inte se ut som ett frågetecken om han slutar tvåa bakom Maharajah. Bland de tre, fyra första tror jag att han är och som sagt den här kommer att bli bra.

Maharajahs beundrarskara ökade lavinartat efter E3 segern.Foto: Annika Lindblom

Maharajahs beundrarskara ökade lavinartat efter E3 segern.

Foto: Annika Lindblom

 - En av hans motståndare i kväll är alltså Maharajah. Denne imponerade ju storligen senast och han har helt enkelt känts fantastisk i träningen efter E3 segern. Det är en sån underbar känsla att sitta och träna den här hästen så att det är svårt att beskriva det i ord.

 - Maharajah passar bra på den nu aktuella distansen och jag kan inte tro annat än att han springer runt det här fältet. Som jag ser det tror jag att han vinner loppet från dödens eller om han nu kanske blir släppt till ledningen.

Malt Whisky är felfri ett platsbud.Foto: Annika Lindblom

Malt Whisky är felfri ett platsbud.

Foto: Annika Lindblom

 - Malt Whisky (lopp 10) är lite knepig av sig och inte helt säker på benen. Han är både lat och lite osäker av sig vilket ibland kan ställa till det för honom.

 - Vi har provat honom utan framskor i jobb på Solvalla och det slog väl ut. Han kommer att tävla så i kväll och andraspåret ska han greja. Han har kapacitet i sig men han är fortfarande lite valpig. Felfri ska han ses som ett platsbud.

Midnight Serenade har god kapacitet men uppträder opolerat.Foto: Annika Lindblom

Midnight Serenade har god kapacitet men uppträder opolerat.

Foto: Annika Lindblom

 - Midnight Serenade (lopp 11) har dummat sig i sina senaste starter och det känns som han galopperat bort två segrar. Han är fortfarande väldigt valpig och besvärlig av sig. Han har också fått ett besvärligt fjärdespår vilket kan ställa till det för honom.

 - Han behöver helt enkelt rycka upp sig och visa den goda kapacitet han besitter. Han ska ha halvchans här om han tar sig samman plus om han också kan greja det knepiga utgångsläget. Han har provats utan framskor i jobb på Solvalla och kommer att gå så i kväll.

Laughing Stock galopperade bort en hygglig placering senast.Foto: Annika Lindblom

Laughing Stock galopperade bort en hygglig placering senast.

Foto: Annika Lindblom

 - Laughing Stock (lopp 12) galopperade på väg mot en bra peng i en V75-final senast. Han såg fin och hade en del krafter kvar i det läget men är lite strulig av sig. Det femtespår i voltstart är inte helt passande för honom men vi får hoppas att han reder ut det.

 - Han har varit väldigt stel i i träningen på sistone och vi ska därför ändra lite på värmningsrutinerna i kväll för hans del. Normalt ska han kunna vinna ett sånt här lopp men jag vill ändå bara kalla honom en outsider den här gången.

 - Sammanfattningsvis så har vi många hästar med lite halvchans i kväll och det kan bli allt från en till tre segrar till stallet. Vi får hoppas på lite stolpe in, då kan det bli bra.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »