Sommarlovet slut för ettåringarna

| 2018-09-14 09:24

Sommarlovet är slut för våra ettåriga hästar som nu är på plats i unghästavdelningen på Yttersta för att börja skolan.

Ettårshingstarna i unghästavdelningen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Ettårshingstarna i unghästavdelningen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Sommaren är slut och så även betessäsongen för de ettåriga hästarna. Våra nyförvärv, Crispy och Cedez Le Passage är nu på plats i unghästavdelningen på Yttersta där de nu skall börja skolan.
Det blev en liten flock unghingstar där de flesta redan kände varandra så när de släpptes ihop hittade de snabbt sin plats i flocken. Crispy som tidigare i somras varit väl tuff mot sina jämnåriga kamrater, fick därför gå tillsammans med pensionären Pink Elephant på bete för att få lite "fostran". När de släpptes tillsammans var "Elefanten" inte särskilt imponerad av sin nya kompis, han höll sig på sin kant men då och då gjorde han små attacker mot Crispy. Den väldige valacken tog sats mot ettåringen med öronen slickade bakåt i nacken. Han skrämde dock inte alls den unge hingsten som nonchalant bara vände lite på huvudet när den store valacken dundrade förbi!
Trots den lite tveksamma starten, blev de snabbt bästa kompisar och även om Crispy inte visade någon som helst respekt för den äldre "Elefanten" verkar han ändå ha lärt sig lite hyfs. När de släpptes ihop med de andra ettåringarna igen, var Crispy bussig mot sin kompisar.

Full fart med "pappa" Pink Elephant sist i ledet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Full fart med "pappa" Pink Elephant sist i ledet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Pappa "Elefanten" håller ordning

Det blev lite fart i hagen när alla hästar var på plats i unghästavdelningen. "Elefanten" går även i år tillsammans med hingstarna och verkar trivas väldigt bra med sin roll som pappa till smågrabbarna. Han dundrade runt i fullt trav och avbröt snabbt alla försök till bråk samtidigt som han svartsjukt vaktade sin egen kompis Crispy.

Inom kort skall ettåringarna börja skolan, köras in och så börjar den långa vägen till att bli travhäst.

Här kan ni läsa en tidigare artikelserie om hur man kör in unghästar.

Del 1

Del 2

Del 3

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »