Lufsen den XIV

| 2015-01-29 17:07
Travkompaniets senaste Miljonär. Den 14e. Quality Questioned här bara två veckor gammal..
Travkompaniets senaste Miljonär. Den 14e. Quality Questioned här bara två veckor gammal..

Forsbacka i snöglopp och blidväder. Mitt i vintern.

Här går livet sin gilla gång, igår dock avbrutet av ett ovälkommet besök i trädgården som ställde till en del oreda bland mina små skyddslingar, fåglarna vid deras matplats. Så här var det. Jag satt i lungn och ro och fikade i köket när jag hörde två smällar mot köksfönstret. Smällar mot köksfönstret indikerar alltid att nån fågel gjort nån tabbe och missat i planeringen. Oftast går det bra, (ibland med min hjälp genom att jag tar in dem i värmen och dom får kvickna till i vårat duschrum) men ibland får jag tyvärr lägga en död fågel i soppåsen. Men TVÅ smällar efter varandra är ovanligt. Jag tittade ut och fick se en Duvhök sitta på gärdsgårn och spana. Smällarna mot fönstret orsakades naturligtvis av att två vettskrämda fåglar struntade i all navigation i hastigheten.  Jag sprang ut och skrämde iväg rovfågeln och hittade snart en av de två smällarnas upphov stendöd i snön. En blåfink som hamnade i soppåsen. Visst Duvhökar måste också äta, jag vet, men ge fan i mina fåglar..hör du det..?!

Igår segrade Panne de Moteurs lillebror Quality Questioned (Lufsen) på Solvalla på ett härligt sätt. Han blev därmed Travkompaniets 14e miljonär! Detta är ju naturligtvis fantastiskt med tanke på att Travkompaniet startades 2001. Om inte Travkompaniet är en framgångssaga så vet inte jag något om Trav. Se här: 

Våra hästar har vunnit över 300 segrar, bl.a. Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Olympiatravet, Kriteriet (2 segrar), Prix de Paris, Sprintermästaren (2 segrar), Stochampionatet, Drottning Silvias pokal, Olympiatravet, Sundsvall Open Trot, E3 öppen klass (2 segrar), E3 stoklass, Treåringseliten, Müllers Memorial och Sweden Cup. Vad säger man? Ja det räcker i alla fall för att bli fartblind...

Samtliga av dessa (utom Calvin Capar) är uppfödda på Menhammar och utvalda av Stefan Hultman. I fjol hade vi ju ett mellanår trots att Marre vann Prix d´Amerique och att Panne De Moteur vann heat i Elitloppet på 08,9 men fick inte tag i segraren Timoko i finalen. Hur det gått om Örjan K. svarat upp Timoko och behållit spets i finalen får vi aldrig veta. Jag vet i alla fall vad jag tror..Oricchietti visade ju också vid ett par fantomlopp att han är en lika bra sprinter som Panne...

En ful bassilusk satte tidigt ner hela stallet under sensommaren och hela hösten. Men det är bara att komma igen. Till Årets Travgala är trots allt Maharajah nominerad till Årets Häst och Stefan Hultman är nominerad till Årets Tränare! Samtidigt var ju Örjan Kihlström 3a i Jerringpriset i anledning av PdÁ segern. Får jag själv tycka lite (och det får man om man bloggar) så borde Örjan varit nominerad med både Stefan och Marre. Att sätta en häst i ordning för en seger i världens största Travlopp är en Tränarprestation! I sammanhanget vill jag också nämna Marres Hovdam Lisa Skogh. Hon är ju också kvinnan bakom gårdagens segerherre Quality Questioned..

Själv har jag också haft ett mellanår..Den här förbannade hjärtsmällen jag åkte på i Påskas förra året ställde till det. Jag har trots all möjlig proffessionell hjälp (Läkare, Sjuksköterskor och Kurator) haft mina stunder som gjort att jag ändrat i min livsföring, som kan jämställas med att gått på bete i ett helt år. Jag har inte kört häst sedan i höstas: Quality Questioned och Ponzio Pilato Stra. Men eftersom jag nu är friskförklarad av alla instanser är jag redo att besöka Änglamarken igen för att fylla på min livskvalité. Under min konvalescens har det naturligtvis hänt en del på personalfronten, men eftersom alla som jobbar på Menhammar snabbt brukar bli en härlig familj så räknar jag med att omgående smälta in i gänget med hjälp av Stefan, Tommy B, Kjelle M, Lisa S, Mette, Jenni, Tessan och Annika L. Härliga gänget!

Dessutom vet jag att 2015 kommer att bli ett toppenår för Team Hultman. Jag nämner bara en häst. Han heter Test Pilot...

I dagens länk får ni åter se (om Karl Gerhard och Ernst Rolf ursäktar) Sveriges i särklass bäste estradör Harry Victor.

 

 http://youtu.be/yZ68WE0G6fc

Happy Trotting!

/Flashen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »